På Høy Tid - Lærerik podcast med gjest Jack Mikkelsen, MS-pasient fra Danmark

photo_2019-05-08_11-18-45.jpg

På Høy Tid - Ny podcast fra oss i Normal Norge! Lærerikt om cannabis, MS og utfordringene vi står ovenfor i disse rusreformtider. Skru opp lyden og kos deg med denne casten, styremedlem Line Bliksås og styreleder Andrè Nilsen snakker med MS-pasient Jack Mikkelsen fra Danmark. Han har et foredrag som heter Syg Med Cannabis, det kan du lese litt mer om her.

Jack har følt forbudet på kroppen bokstavlig talt og i dag bruker han ingen andre medisiner i det hele tatt, kun cannabis og det har reddet livet hans, forklarer han selv.

Thanks to Clinton Fearon for letting us use his amazing tune Run Come Rally.

Regulert medisinsk cannabis reduserer dødsulykker i trafikken, viser nyere studie

I løpet av de siste to tiårene har 23 amerikanske stater og District of Columbia vedtatt lover som tillater bruk av medisinsk cannabis.

Selv om cannabis til medisinsk bruk er regulert i disse statene, øker bekymringen for at flere nå bruker cannabis generelt og dermed er det kanskje også er fler som setter seg bak rattet i påvirket tilstand. Dette kan igjen øke raten av dødsulykker i trafikken.

Syntetisk cannabis er i gjære(n)

Syntetisk cannabis er i gjære(n)

Det internasjonale markedet for cannabis vokser i takt med liberaliseringen av lovene rundt om i verden. Den økonomiske spekuleringen vokser klart raskest og den kommersielle interessen for å bli en del av verdikjeden til cannabis er stor både blant selskaper og privatpersoner.

Globale konsern, små oppstartere, jobbsøkere og småsparere satser på markedet for cannabis og at veksten vi ser i dag bare er begynnelsen. At det finnes ett og flere markeder for cannabis er det ingen tvil om men nå som cannabis går «mainstream» enkelte deler i verden lurer man på hvem som blir den neste Starbucks, McDonalds eller Heineken innenfor cannabisindustrien. Hvem klarer å selge mest til flest til lavest pris? Eller, hvem får til å levere cannabisprodukter til svimlende lav produksjonskostnad?

Etikk og statskapitalisme - en dans i norsk politikk

I Canada kan pasienter med tillatelse fra deres medisinske helsepersonell få tilgang til cannabis for deres helseplager. Det er blitt lov for pasienter med tillatelse fra deres medisinske helsepersonell   siden 17 oktober 2018 å kunne besitte opptil 30 g frisk cannabis eller kjøpe cannabis olje fra utsalgssteder med statlig lisens. Norge fremstår som et foregangsland når de valgte å gå inn med 910 millioner kroner fordelt på fem aksjer tilknyttet medisinsk cannabis fordi de statlig godkjent cannabis omsetning vil kunne på sikt bidra til kvalitetskontroll som primært er viktig for folkehelsen, reduksjon av profitt til tunge kriminelle miljøer og redusert tilgjengelighet til ungdommer. Skatteinntekter fra utsalg av cannabisen i Canada er tiltenkt å gå til helsesektoren.

Les mer>> Analytiker: Cannabis-industrien verdt 680 mrd. i 2030


Hvordan skal Norge forholde seg til den globale cannabis-reformen?

Hvordan skal Norge forholde seg til den globale cannabis-reformen?

Hvordan normalisering kan bidra til kulturvekst

I Norge har vi streng regulering når det gjelder reklame for rusmidler og det er ikke lov å reklamere for Alkohol eller Tobakk. Vi har vinmonopol med satte grenser på hvor sterk alkoholen kan være (maks 60 %) i tillegg til regulerte åpningstider og aldersgrenser. Tobakk og snus kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker og kiosker, og snart får man kjøpt dampepenn med nikotin i.

Man kan spørre seg om denne strenge politikken har hatt noen innvirkning på nordmenns forbruk av alkohol i det hele tatt?

Tilbake til røttene - hamp i industrien er medisin for planeten vår

Hampindustrien har gjennom årene opplevd mange oppturer og nedturer, men fordi interessen for CBD er på vei opp, og det faktum at fler og fler forbrukere krever tilgang til naturlige produkukter - opplever industrien en oppgang. På grunn av denne nye etterspørselen etter hamp- og hampbaserte produkter, blir bønder og grønnfingerentreprenører over hele verden til hampkultivering som den neste store tingen. Men hva er hamp, Er det lovlig og trygt å bruke, og hvordan kan hamp brukes?

18 grunner for fjerning av forbudet

Det snakkes mye om regulering, legalisering, avkriminalisering og rusreform i disse dager. Dette er positivt for oss som kjemper for saken, men vi henger fortsatt litt etter her oppe i nord, I Norge spesielt, råder det stor uenighet blant politikerne og folket når det snakkes om oppheving av totalforbudet. Debatten er i gang og fagfolk enes. Cannabisforbudet skader mer enn det hjelper. Vi er på rett vei og vi mener det er på høy tid med endring nå som vi har informasjon om hvordan og hvem forbudet rammer. Vi ser med positive øyne fremover og jobber videre med saken vår, fornuftig regulering av cannabis. 

Why legalising weed will not lead to more addicts

We have recently read the article in British news “Legalising cannabis will create 100,000 addicts, think tank warns ”We tried to read the report from the think-thank “The Center for Social Justice” (CSJ) itself to familiarise ourselves with their methodology, but it is not available on their website, so we rely on the article publihed in The Telegraph. The article - with input from CSJ - claims that legalising cannabis in the UK would result in a million people trying cannabis, and because cannabis has around 10% addiction rate, this would result in 100 000 new cannabis addicts.

While it sounds right for the first sight, it operates with a faulty logic. The topic of addiction is more complicated than to be simplified by such generalisations.

The key to the question of whether decriminalising or legalising substances increases the percentage of drug addicts in the total population lies in understanding what really causes people to be addicted to substances. So let’s take a more in-debth look on the causes of addiction.