Marihuana «The American Way»

nrml_0.jpg

Cannabis Minus Tobakk = SANT

– I USA og Canada røyker de marihuana uten tobakk. Det bør man gjøre i Norge også.

Året er 2009. En amerikansk venninne – la oss kalle henne Alice – er på besøk – i det som for kvelden sannsynligvis er en av Oslos første cannabisklubber. Riktignok er den bring-your-own – du får ikke kjøpt weed her, men likevel: her røyker folk marihuana sammen på café, midt i Oslo. Akkurat som i Spania og Nederland. Undisclosed location. True story.

nrml_0

Alice har et krav. Rusmidlet må inntas uten tobakk. Som de fleste amerikanere, blander ikke Alice tobakk i pipen eller jointen. Hun røyker det rent. Hennes norske venner har med en liten glasspipe, for hennes skyld, som gjør det enklere. Alice trives, og det blir en vellykket kveld med venner som ikke har sett hverandre på mange år.

Som de fleste amerikanere, blander ikke Alice tobakk i pipen eller jointen. Hun røyker det rent.

Uten tobakk unngår man tobakkens skadevirkninger. En omfattende studie av Dr. Donald Tashkin tyder på at marihuana brukt uten tobakk ikke er kreftfremkallende. Resultatet forbauset forskerne, som hadde forventet det motsatte. Skal man være helt sikker, kan man fordampe cannabisen med en «vaporizer», noe som ytterligere reduserer risikoen. Man kan også spise den eller drikke den i te eller kakao. Gjør man det siste, kommer virkningen mye senere, varer lenger og er kraftigere; så da man må være forberedt og ikke spise mer om man blir utålmodig. Brukt korrekt er cannabis langt mindre skadelig og belastende for kroppen enn alkohol. Norske cannabisnytere bør ta lærdom fra amerikanerne, og kanadierne for den saks skyld, som har en langt sunnere cannabiskultur.

Er det ikke sterkt, tenker du kanskje. Nei – ikke om du vet hvordan du røyker «The American Way». Amerikanerne trekker forsiktig og blander med litt luft. Det er viktig at marihuanaen er ordentlig tørr for at det skal fungere. Virkningen er den samme, men uten usunn tobakk. Det er også mulig å røyke hasj rent i pipe.

Cannabis uten tobakk

Glasspipe

Dette er kanskje den enkleste måten for den typen grønt som omsettes i Norge. Du trekker rolig små puffs, og trekker inn litt luft innimellom, slik at det ikke blir for sterkt. Pipen bør renses jevnlig. Maryjanes.no selger glasspiper av høy kvalitet. Du kan også kjøpe dem på Scorpius, som har en rimelig variant om du vil prøve det før du investerer.

Joint

Skal du røyke marihuana rent i joint, bør den være av god kvalitet, skikkelig tørr og korrekt vannet ut under dyrkeprosessen. I stedet for å lime sammen to rullepapir, eller bruke store papir, bruker du ett lite rullepapir.

nrml_1

Vaporizer (fordamper)

Den sunneste måten. Det finnes ulike fordampere i alle størrelser og fasonger, fra e-sigaretter til toppmodellen Volcano fra den tyske produsenten Storz & Bickel, med helt presis regulering av temperatur. De viktigste virkestoffene i cannabis fordamper ved henholdsvis 157 grader (THC) og 150-180 grader (CBD).

nrml_2

Takk til Simafi for de flotte illustrasjonene.

Denne artikkelen er ment som et skadereduserende tiltak.